Umjesto zobenom kašom, počasti se ukusnim palačinkama bez brašna!
Ove jednostavne palačinke posluži uz sezonsko voće, omiljeni sirup, svježi sir, domaći namaz od lješnjaka ili džem, piše gastro.24sata.hr.
Sastojci su dovoljni za jedno serviranje pa ti predlažemo da odmah u startu udvostručiš smjesu. Uz to, peci male palačinke jer će biti brže gotove, ali i vizualno efektnije!
Sastojci:
30 g zobenih pahuljica
1 zrela banana
1 jaja
½ žličice praška za pecivo
¼ žličice mljevenog cimeta
Priprema:
U blender ubaci zobene pahuljice, bananu, jaje, prašak za pecivo i cimet. Izblendaj u glatku smjesu.
Zagrij kokosovo ulje ili maslac na tavici.
Žlicom prebaci tijesto.
Peci palačinke tako dugo dok se ne stvore mjehurići, a zatim ih preokreni.
Bit će u potpunosti pečene za manje od dvije minute.