Brzo i fino

Brzinsko izdanje rolade s kokosom i čokoladom

Brzinsko izdanje rolade s kokosom i čokoladom
11.11.2020.
u 12:58
Pogledaj originalni članak

Što kažete na brzu roladu nadjevenu kombinacijom mascarponea i Linolade s kokosom?

Za pripremu ove brze i jednostavne rolade s kokosom trebat će vam otprilike sat vremena, stoga nema mjesta isprikama... Morate je pripremiti i isprobati, piše miss7gastro.

Imajte na umu da bi bilo dobro da prije rezanja odstoji barem pola sata u hladnjaku. U slast!

Biskvit :

4 jaja

200 g tamne čokolade (65% kakaa)

200 g maslaca

130 g šećera

130 g mekog brašna

1 prašak za pecivo

 

Nadjev: 250 g Linolade kokos

3 žlice mascarponea

kokosovo brašno za posip

 

Priprema:

Maslac i čokoladu stavite na laganu vatru i uz stalno miješanje otopite. Jaja izmiksajte sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodate brašno i prašak za pecivo i promiješajte. Na kraju dodaje i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjednite. Biskvit stavite peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravite test čačkalicom). Nemojte presušiti biskvit!

 

Pečeni biskvit ostavite 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadite i stavite u zdjelu. Biskvit "zgnječite" rukama ili kuhačom kako bih dobili kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možete lijepo oblikovati, dodajte mu malo mlijeka.

 

Kuglu biskvita stavite između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljajte na veličinu 35x35 cm. Na razvaljani biskvit stavite 250 g Linolade kokos i mascarponea koji ste skupa promiješali, pa biskvit zarolajte u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.

 

Nakon hlađenja roladu uvaljajte u kokos, režite na željenu debljinu i poslužite.
 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.