zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma bih

Čavara: BiH prolazi stroga pravila EU, ali mora ispuniti sve što se traži

Čavara: BiH prolazi stroga pravila EU, ali mora ispuniti sve što se traži
24.10.2024.
u 21:06
Čavara kaže kako BiH prolazi stroga pravila u usporedbi s, primjerice, Moldavijom i Ukrajinom, koja je u ratu, te dodao da je odluka o priključenju u velikoj mjeri politička. No, bez obzira na to, ističe kako BiH mora ispuniti sve ono što Europska unija traži.
Pogledaj originalni članak

Marinko Čavara, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH, bio je gost današnjeg izdanja Intervjua na BH Radiju 1 kod Davora Stipića. Tijekom emisije, Čavara je komentirao niz aktualnih političkih tema, uključujući rad Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, snažnu potporu Europske unije za BiH te nedavno provedene lokalne izbore.

Prokomentirao je i dolazak predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, istaknuvši važnost njezina posjeta, osobito poplavljenim područjima, te izrazio nadu u financijsku potporu kako bi se što prije sanirale štete nastale tijekom razorne katastrofe koja je nedavno pogodila BiH. Kada je riječ o priključenju Europskoj uniji, kazao je kako BiH prolazi stroga pravila u usporedbi s, primjerice, Moldavijom i Ukrajinom, koja je u ratu, te dodao da je odluka o priključenju u velikoj mjeri politička. No, bez obzira na to, Čavara ističe kako BiH mora ispuniti sve ono što Europska unija traži.

Osvrnuo se i na snažnu potporu koju je Republika Hrvatska pružila BiH nakon poplava, izdvojivši oko 20 milijuna KM za pomoć ugroženim područjima, te izrazio zahvalnost prije svega premijeru Andreju Plenkoviću na brzoj i učinkovitoj reakciji.

Govoreći o političkoj situaciji, Čavara je naglasio važnost hitnog donošenja novog Izbornog zakona kako bi se osiguralo da svaki narod bira svoje predstavnike. Također, izrazio je zadovoljstvo rezultatima HDZ-a BiH na lokalnim izborima, gdje je stranka dobila 80 posto potpore hrvatskih birača, osiguravši preko 340 vijećnika te više od 20 gradonačelnika i načelnika, što jasno pokazuje potpunu potporu politici HDZ-a BiH i HNS-a BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.