Ovaj keto kremasti kolač s niskim udjelom ugljikohidrata, pun je borovnica, preliven jednostavnim umakom od istog voća. Desert izgleda odlično, a jednostavno ga je napraviti i sadrži samo tri grama ugljikohidrata po kriški.
Sastojci za koru
-Šalica i pol bademova brašna
-1/4 šalice otopljenog maslaca
-1/4 šalice zaslađivača po želji (ksilitol, eritrol)
-prstohvat soli
Priprema kore
-Pomiješaj sve sastojke i utisni u kalup za tortu
-Peci koru 10 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih
-Pusti koru da se ohladi prije nego što na nju staviš kremu
Sastojci za kremu
-2 šalice plus dvije žlice kremastog sira
-1/2 šalice kiselog vrhnja
-šalica i pol šećera po želji ksilitol, eritrol
-2 žlice bademova brašna
-čajna žlica ekstrakta vanilije
-3 velika jaja sobne temperature
-šalica borovnica
Priprema kreme
-Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih
-Mikserom umuti lagano sir, nemoj previše miksati jer će se krema lomiti. -Dodaj vrhnje, vanilijin ekstrakt, brašno i šećer i miksaj. Dodaji jedno po jedno jaje. Kad sastojci postanu glatki prestani miksati. Na kraju u kremu ubaci borovnice.
-Stavi kremu na koru i peci sat i 10 minuta ili dok na dodir krema ne postane treperava.
-Ohladi tortu i zatim je stavi u hladnjak preko noći.
-Kad je torta ohlađena stavi preljev i pospremi u hladnjak na još dva sata.
Preljev od borovnica
-šalica borovnica
-žlica kokosova brašna
-3 žlice vode
Priprema preljeva
-Umiješaj borovnice u kukuruzno brašno. Ubaci u malu posudu i kuhaj na vatri dok se ne pojave mjehurići.
Napomene
-Eritrol možeš samljeti u blenderu kako bi dobila šećer još finije teksture.
-U hladnjaku cheesecake može stajati tjedan dana, ako ga držiš pokrivenog ili u kontejneru za tortu. U zamrzivaču može stajati šest mjeseci.
-Jedna kriška ima 204 kcal, 3 g ugljikohidrata, 5 g proteina, 18 g masti.