FENOMENALNO

Cheesecake s mandarinama i bez uključivanja pećnice nova je razina uživanja u ovoj slastici

Foto: shutterstock
Cheesecake s mandarinama i bez uključivanja pećnice nova je razina uživanja u ovoj slastici
11.02.2021.
u 07:20
O cheesecakeu je toliko toga rečeno da ne treba puno objašnjavati - ako ga još niste probali ovo je idealna prilika da se i vi pretvorite u ovisnika o kolaču koji baš nikada ne može dosaditi.
Pogledaj originalni članak

Došao je tiho i ušao u legendu, a danas se pitamo kako smo uopće živjeli bez njega. Vjerujemo da ste ga isprobali u raznim verzijama, ali ova s mandarinama je božanstvena u svakom pogledu. Traži malo više truda, ali vjerujte da se isplati!

Cheesecake s mandarinama (bez uključivanja pećnice!)

Sastojci:

3 šalice ricotta sira

1 šalica šećera

140 g digestive keksa

¼ šalice omekšanog maslaca

1 žlica ruma

5 listova želatine

1 mahuna vanilije nekoliko mandarina i klementina

3 žlice mlijeka

Foto: shutterstock

Priprema:

Izmrvite digestiv kekse pa ih pomiješajte s maslacem i žlicom ruma. Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po dnu kalupa za torte promjera 18 cm, utisnite je prstima i stavite u hladnjak na dvadeset minuta da se stisne. U međuvremenu stavite 3 lista želatine u malo vode da omekšaju.

Pomiješajte ricotta sir s ¾ šalice šećera, sjemenkama polovice mahune vanilije i ribanom koricom jedne mandarine. Omekšanu želatinu otopite u 3 žlice vrućeg mlijeka, a zatim dodajte u ricottu i dobro promiješajte.

Stavite u hladnjak na 30 minuta. Smjesu ricotte izlijte u kalup za torte preko podloge od keksa, poravnajte površinu i stavite u hladnjak na 2 sata.

Dok čekate, namočite u vodi još 2 lista želatine.

Iscijedite mandarine kroz sitno cjedilo i odmjerite 1/4 šalice šećera. Stavite sok na vatru i kad zakipi neka kuha 1 minutu. Maknite s vatre, dodajte listove želatine i promiješajte da se potpuno otope. Pustite da se smjesa prohladi i počne se zgušnjavati.

Površinu torte ukrasite kriškama klementine, a zatim kolač prelijte želeom od mandarina tako da prekrije cijelu površinu. Premjestite kolač u hladnjak na još 4 sata, ali ga prije prekrijte plastičnom folijom da ne bi upijao mirise iz hladnjaka.

Prije posluživanja izvadite tortu iz hladnjaka i oštrim nožem prođite rubom kalupa da se želatina ne bi lomila kad počnete rezati kolač.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.