Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura pomoću drobilice za pire.
Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa.
TikTokerica @legglauren91 ima nešto drugačiju tehniku koja je oduševila mnoge. Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu. Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije - pire ispadne boljeg okusa!
Video objavom je oduševila druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju isprobati ovaj recept, prenosi The Sun.
Video možete pogledati OVDJE