dobro je znati

Cijelo vrijeme pogrešno radimo pire krumpir, evo kako postići najbolju teksturu

Foto: shutterstock
Cijelo vrijeme pogrešno radimo pire krumpir, evo kako postići najbolju teksturu
20.11.2021.
u 17:30
Zamijenite vodu jednim sastojkom...
Pogledaj originalni članak

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura pomoću drobilice za pire. 

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa.

TikTokerica @legglauren91 ima nešto drugačiju tehniku koja je oduševila mnoge. Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.  Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije - pire ispadne boljeg okusa!

Video objavom je oduševila druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju isprobati ovaj recept, prenosi The Sun.

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.