Hrvatskoj izrazili zahvalnost na pomoći na europskom putu

Članovi Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH razgovarali sa Plenkovićem

Članovi Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH razgovarali sa Plenkovićem
04.09.2024.
u 16:20
Članovi Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine susreli su se danas sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i članovima Vlade RH, koji borave u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.
Pogledaj originalni članak

Tijekom razgovora zajednički je ocijenjeno da je suradnja dviju prijateljskih zemalja na brojnim poljima vrlo dobra čemu svakako svjedoči i podatak da je Hrvatska među tri najznačajnija vanjskotrgovinska partera BiH.

Plenković je istaknuo da Republika Hrvatska snažno podržava jedinstvenu i funkcionalnu Bosnu i Hercegovinu te punu ravnopravnost sva tri naroda i ravnopravnost građana. On je također izrazio nadu da će se u skorom razdoblju na stolu naći grupa zakona iz prioriteta EU kao i da će nakon okončanja lokalnih izbora u našoj zemlji bitne reforme na europskom putu biti provedene mnogo brže. 

Članovi rukovodstva domova Parlamentarne skupštine BiH naglasili su posebnu zahvalnost za pomoć koju Republika Hrvatska kontinuirano pruža na putu Bosne i Hercegovine ka članstvu u Europskoj uniji i često predstavljanje interesa naše zemlje u tijelima EU. Izražena je nada da će biti nastavljen zajednički rad na tom putu.

Vlada Republike Hrvatske i  Vijeće ministara BiH pozvani su da istovremeno zajedno rade i na nekim osjetljivim pitanjima čije će rješavanje dodatno unaprijediti prijateljske odnose dviju zemalja, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.