iznenadit ćete se

Čoko-borovnica kolač: Sa zobenim pahuljicama, bez brašna, a preukusan

Foto: coolinarika
Čoko-borovnica kolač: Sa zobenim pahuljicama, bez brašna, a preukusan
10.12.2021.
u 08:44
Pogledaj originalni članak

Zanimljiv kolač s čokoladom, bademima i borovnicama, a bez brašna. Iznenadit ćete se koliko je ukusan.

Sastojci

120 g tamne čokolade
3 jaja
120 g mljevenih badema
60 g maslaca
150 g svježeg sira (krem sira) ( Sahnequark 20% masti)
2 male kašike praška za pecivo 
1 kašika sjemenki lana
100 g zobenih pahuljica
120 g šećera
150-200 g svježih borovnica

Priprema

1. Čokoladu i maslac istopiti iznad pare pa ohladiti. Jaja i šećer izmješati toliko da se sav šećer istopi pa dodati čoko smjesu, sir i sve ostale sastojke osim borovnica. Kada se sve fino sjedini iskljuciti mikser, dodati borovnice i kašikom izmješati, piše Coolinarika

2. Uključiti pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva. Posudu u kojoj ćete peći kolač obložiti pak papirom, usuti tijesto pa po ukusu još preko raspodjeliti borovnice i peći kolač 25-30 minuta. 

Umjesto borovnica možete dodati višnje, jabuke, maline ili po želji. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.