Jednostavan i ukusan recept

Čokoladna torta koju će s lakoćom napraviti i oni koji se prvi put upuštaju u pripremu slastica

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
28.01.2021.
u 19:02
Pogledaj originalni članak

U potrazi za savršenim čokoladnim tortama naišli smo na ovaj jednostavan recept koji će s lakoćom svladati i početnici u kuhinji. Jedan je to od onih 'smuti pa prospi' recepata oko kojih nema puno muke, piše Tportal.hr.

Osim biskvita koji je brzo gotov, sastoji se i od dvije čokoladne kreme dobivene od istih sastojaka. Može li lakše od toga?

Čokoladna torta

Sastojci
 

200 g šećera
200 g brašna
70 g kakaa
16 g praška za pecivo
1/2 žličice soli
2 jaja
250 ml mlijeka
100 ml ulja
100 ml vruće kave
700 ml vrhnja za šlag
600 g čokolade
300 g Nutelle

Priprema
1. U posudi pomiješajte brašno, kakao, šećer, ulje, prašak za pecivo i jaja.

2. Dodajte 200 ml mlijeka (50 ml ostavite za kasnije) i vruću kavu i ponovno sve dobro promiješajte.

3. Zatim uzmite mikser i miksajte kako biste razbili grudice.

4. Smjesu izlijte u kalup pa pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.

5. U loncu zagrijte vrhnje za šlag pa dodajte komadiće čokolade. Miješajte na vatri dok se čokolada potpuno ne otopi.

6. U čokoladnu glazuru potom dodajte Nutellu i sve dobro promiješajte.

7. Biskvit navlažite ostatkom mlijeka.

8. Čokoladnu glazuru prepolovite. Jednu polovicu miksajte dok ne dobijete finu kremu pa njome premažite biskvit.

9. Na samom kraju dodajte drugi dio čokoladne glazure. Zagladite nožem i pustite da se hladi minimalno osam sati u hladnjaku.

10. Tortu prije posluživanja posipajte ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.