Neobična poslastica!
Sastojci:
1 pakiranje čokoladnog keksa po izboru
6 žlica otopljenog maslaca
230 ml krem-sira
30 g šećera
2 žlice hladnog mlijeka
350 ml vrhnja za šlag
2 pakiranja gotovog pudinga od čokolade
300 ml hladnog mlijeka
100 g čokoladnih mrvica
Priprema:
Dno lima premažite maslacem. Čokoladni keks sameljite ili jednostavno izmrvite tako što ćete ga ubaciti u vrećicu te istući o radnu površinu. Dodajte istopljeni maslac i mijesite dok se ne stvori kompaktna masa. Utisnite masu na dno lima i ubacite u hladnjak da se stegne, piše Dnevno.hr.
Za to vrijeme u dubljoj posudi umutite krem-sir i dodajte dvije žlice mlijeka i 30 g šećera. Miješajte dok se sve ne sjedini. Umutite polovicu vrhnja za šlag i dodajte smjesi. Prelijte preko mrvljenog keksa i vratite u hladnjak na desetak minuta da se stegne.
U odvojenoj posudi pomiješajte puding s 300 ml hladnog mlijeka i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Prelijte preko prethodnog nadjeva sa šlagom pa ponovno vratite u hladnjak dok se puding ne ohladi.
Na kraju premažite ostatkom šlaga, pospite čokoladnim mrvicama i poslužite hladno.