Ako ste u potrazi za receptom za čokoladni kolač za koji vam ne treba previše sastojaka i koji se ne peče dugo, a još je k tome i jeftin - ne tražite dalje. Za ovaj vam kolač nisu potrebna jaja, a kad se sve zbroji, neće vas izaći više od 10 KM. Radi se o popularnom kolaču kontroverznog imena crnac bez jaja koji svi jednostavno obožavaju, piše Index.hr.
Tako jeftin, a tako ukusan
Za ovaj kolač trebat će vam:
3 jogurta
200 g šećera
300 g glatkog brašna
120 ml suncokretovog ulja
30 g kakaa
2 žličice sode bikarbone
Za glazuru pripremite:
150 g maslaca
150 g tamne ili čokolade za kuhanje
100 g šećera
100 ml mlijeka.
Priprema
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu stavite u posudu i miješajte električnim mikserom 2 do 3 minute, dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim ju izlijte u lim za pečenje koji ste premazali s malo ulja i posipali brašnom. Pecite 20 do 25 minuta na 185 stupnjeva.
Na pari rastopite maslac pa dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se potpuno ne rastopi. Dodajte šećer i mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu. Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom, ostavite u hladnjaku da se stegne i poslužite.