sastanak u Zagrebu

Čović i Marić o projekatima koji doprinose jačanju suradnje između BiH i Hrvatske

Čović i Marić o projekatima koji doprinose jačanju suradnje između BiH i Hrvatske
23.10.2024.
u 19:15
Poseban naglasak stavljen je na brojne obrazovne, kulturne i društvene inicijative koje kontinuirano doprinose rastu i razvoju brojnih prilika u Bosni i Hercegovini
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se danas u Zagrebu s ravnateljem Hrvatske matice iseljenika Mijom Marićem (MHI).

Čović i Marić razgovarali su se o unaprjeđenju uspješne suradnje i nastavku projekata koji doprinose jačanju suradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Poseban naglasak stavljen je na brojne obrazovne, kulturne i društvene inicijative koje kontinuirano doprinose rastu i razvoju brojnih prilika u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić predstavio je Čoviću aktualni rad Matice i naglasio njezinu ulogu u povezivanju Hrvata diljem svijeta kroz suradnju, izdavaštvo i organizaciju različitih važnih manifestacija diljem svijeta.

Čović je istaknuo važnost ovakvih projekata, kazavši kako oni doprinose daljnjem osnaživanju suradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te izrazio podršku budućem jačanju zajedničkih aktivnosti koje doprinose razvoju i očuvanju kulturnih i obrazovnih veza.

Prije susreta s Mariće, Čović se sastao i s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom za hrvatske branitelje Tomom Medvedom. Čović i Medved razgovarali su o bitnim temama za branitelje, kao i o temama bitnim za stabilnost i napredak Bosne i Hercegovine u okviru EU integracija.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.