34. obljetnica osnutka OO HDZ-a BiH Neum i predizborni skup

Čović: Neum treba nastaviti putem razvoja i prosperiteta

18.09.2024.
u 21:30
Čović je istaknuo važnost zajedništva u ovim izbornim procesima te je pozvao sve okupljene na aktivno sudjelovanje kako bi Neum nastavio putem razvoja i prosperiteta, uz podršku stranačkih politika HDZ-a BiH
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović nazočio je danas svečanosti povodom 34. obljetnice osnutka OO HDZ-a BiH Neum. Događaj je bio prilika i za predizborni skup uoči predstojećih Lokalnih izbora u listopadu.

Tijekom predizbornog skupa, izražena je podrška kandidatima za načelnika Draganu Jurkoviću, nositeljici liste za Općinsko vijeće Neum Danieli Matić, kao i svim kandidatima s liste HDZ-a BiH.

Čović je istaknuo važnost zajedništva u ovim izbornim procesima te je pozvao sve okupljene na aktivno sudjelovanje kako bi Neum nastavio putem razvoja i prosperiteta, uz podršku stranačkih politika HDZ-a BiH koje se zalažu za zaštitu vjerodostojnosti izbornog procesa.

Na skupu se obratila dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, koja je tom prigodom istaknula: "Izrazito smo ponosni što danas možemo baštiniti sve one vrijednosti koje su branitelji tada pokazali, a to su domoljublje, rodoljublje, ljubav i velika žrtva. Hrvatski narod nije dopustio da žrtva branitelja ostane jedna velika praznina u nama, nego upravo na tim velikim vrijednostima dostojanstva i ponosa nastavlja dalje svoje političko djelovanje. Mi danas, 34 godine poslije, ne samo da smo opstali na ovim prostorima, nego danas na svim razinama u BiH sudjelujemo u vlasti, na što smo vrlo ponosni. To je ono što se od nas očekuje u sljedećim godinama i na tome putu se nikad nećemo umoriti. Još jednom čestitam svima vama 34. obljetnicu Hrvatske demokratske zajednice BiH, ovdje u Neumu, ali i u svim našim općinskim i gradskim odborima diljem Bosne i Hercegovine."

Naglašena je važnost očuvanja identiteta i kulturne baštine, te potreba za jačanjem lokalne ekonomije i infrastrukturnih projekata koji će omogućiti bolji životni standard svim žiteljima općine Neum.

Uz Čovića, svečanosti su nazočili i brojni istaknuti članovi i simpatizeri stranke, uključujući i dopredsjednicu HDZ-a BiH Darijanu Filipović, člana predsjedništva HDZ-a BiH Marinka Čavaru, glavnog tajnika HDZ-a BiH Gorana Božića, predsjednika ŽO HDZ BiH HNŽ Ludviga Leticu, zamjenika ministra obrane BiH Slavena Galića, predsjednicu Vlade HNŽ Mariju Buhač, predsjednika Vlade ŽZH Predraga Čovića, predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, kao i brojne druge uvažene goste.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.