Pun okusa, supstancijalan, ozbiljan kruh koji će vas osvojiti na prvi zalogaj dolazi iz kuhinje gastroblogerice Tatjane Miletić. Dosad smo uživali u svakom njezinom receptu, a ovaj smo jedva čekali!
Crni kruh od 4 vrste brašna
Sastojci:
100 g heljdinog brašna
100 g ječmenog brašna
50 g raženog brašna
50 g pirovog brašna
350 ml mlake vode
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
5 žlica maslinova ulja
1 žlica lana
1 žličica kima
1 žličica svježe sjeckanog ružmarina
1 žličica soli
prstohvat papra
Za posipanje:
Za'atar začin
morska sol
lan
Priprema:
Sve sastojke pomiješajte i sjedinite pomoću miksera. Smjesu ostavite da odstoji barem 30 minuta, a zatim je razlijte u posudu u koju ste već stavili papir za pečenje.
Vilicom možete blago preći preko smjese ostavljajući pritom tragove, a zatim sve pospite za'atar začinom, morskom solju i lanom.
Kruh pecite u pećnici zagrijanoj na 210 stupnjeva oko 30 minuta.
Kad je kruh gotov premjestite ga na rešetku, prekrijte krpom i ostavite da se malo prohladi.
Poslužite.