Spravlja se ukuhavanjem soka grožđa, a na 4. Sajam ćuptera u Tepčiće kod Čitluka stigli i izlagači iz RH

Ćupter, nekad glavna kućna slastica, sve popularniji

Foto: Jabuka.tv
Foto: Jabuka.tv
Foto: Jabuka.tv
Foto: Jabuka.tv
Foto: Jabuka.tv
09.11.2022.
u 16:42
Pogledaj originalni članak

Na četvrtom Sajmu ćuptera u Tepčićima kod Čitluka svoju verziju te slastice, koja se spravlja ukuhavanjem soka grožđa, predstavilo je 30 natjecatelja, a najboljim je ocijenjen ćupter Jadranke Šaravanje. Drugo mjesto osvojila je Bernarda Primorac, a treće Nada Škegro. Sajam za cilj ima izložbeni i prodajni karakter, a ovogodišnji je bio i ocjenjivački. Počeo je prije četiri godine pod sloganom "Tradicija na stolu – u ustima slast" i biva sadržajno sve bogatiji. Ovogodišnji sajam otvorio je Tomislav Martinović, predsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH i zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ-a. Mario Doko, predsjednik Društva "Sv. Ante" Ploče-Tepčići, koje je i organizator sajma, istaknuo je važnu ulogu izlagača i zahvalio članovima društva te podupirateljima sajma kojemu je cilj sačuvati od zaborava i izumiranja jedan djelić bogate kulturne baštine. - U ove četiri godine uspjeli smo okupiti značajan broj onih koji prave/proizvode ćupter. Taj broj je u stalnom porastu. Ove godine imali smo izlagače i iz Hrvatske. Cilj nam je da sajam postane uistinu značajan i prepoznatljiv događaj u koji će biti uključen što veći broj izlagača i posjetitelja - poručili su organizatori, piše jabuka.tv. Tijekom prošlosti ćupter je u svim obiteljima bio glavna slastica, a pripreman je s puno ljubavi. Bogatstvo tradicije prikazano je i kroz kulturno-zabavni program. Gost iznenađenja bio je Siniša Vuco, priopćeno je iz Općine Čitluk. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.