Dijaspora u BiH za vikend i Praznik rada, ni moguće nevrijeme ne remeti planove

Dijaspora u BiH za vikend i Praznik rada, ni moguće nevrijeme ne remeti planove
29.04.2023.
u 19:30
Pogledaj originalni članak

BiH ima veliku dijasporu. Radi se o više milijuna ljudi čiji su preci otišli davno, a oni se nikad nisu odrekli svoje države, ili onima koji su nanovo otišli, a neke brojke govore i o pola milijuna odlazaka u samo jednom desetljeću. Idućih dana mnogi će ponovno za odmor ovdje, gdje imaju i najviše slobode i opuštenosti.

Pred vratima su nam prvosvibanjski praznici, a uz blagdane, ovaj datum omiljen je bh. građanima.

Veći broj njih produženi vikend provest će u BiH. - Slobodni smo 1. svibnja, ponedjeljak, i uzeli smo dan godišnjeg 2. svibnja, utorak, a kada to spojim s vikendom, imam četiri dana odmora. U petak poslijepodne planiramo doma - priča nam Mostarka koja će s mužem iz Njemačke na nekoliko dana doći u rodni kraj.

Planovi

Kaže i da im ni najavljeno nevrijeme neće poremetiti planove. - Iskreno, nismo planirali neka velika druženja, nego provesti nekoliko dana u krugu obitelji. Kad god možemo, iskoristimo više slobodnih dana za dolazak kući, da se maknemo iz gradske vreve.

Naravno da smo se tijekom godina na nju naviknuli, ali opet, ljepše je ondje odakle smo potekli. Pratim norvešku prognozu i ona sada najavljuje kišu u BiH, pa kako god bude - kaže.

Dijaspora u BiH pošalje više od tri milijarde maraka. Ipak, iznosi su veći ako se uzme u obzir da se novac ostavlja kada se dođe na odmor.

 

Kompletan članak pronađite u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.