BEOGRAD

Dječak-ubojica danas svjedoči na Višem sudu u Beogradu

Dječak-ubojica danas svjedoči na Višem sudu u Beogradu
08.10.2024.
u 11:17
Pogledaj originalni članak

Dječak-ubojica K. K. koji je hicima iz očeva pištolja usmrtio devetero učenika i školskog zaštitara u beogradskoj školi svjedočit će u utorak pred Višim sudom u Beogradu na suđenju svojim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Kako prenose srbijanski mediji, K.K. (14) je doveden u Viši sud u sanitetskom vozilu i uz policijsku pratnju a svjedočit će iz posebne prostorije, odvojene od sudnice broj jedan u kojoj će sjediti ostali sudionici u postupku.

Beogradski mediji navode da će K. K. u utorak prvi put biti izveden iz psihijatrijske klinike, u kojoj se nalazi od zločina koji je potresao Srbiju i regiju, i sproveden u sud. U Srbiji je koncem siječnja pred Višim sudom u Beogradu počeo kazneni postupak protiv oca i majke dječaka, te instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, otac učio dječaka pucati. Svi optuženi odbacili su krivnju.

Dječakova oca tužiteljstvo tereti za teško djelo protiv sigurnosti jer se sumnja da je sina, neprimjereno njegovu uzrastu, vodio u streljanu i obučavao ga kako rukovati oružjem, te da nije sukladno zakonskoj obvezi čuvao oružje jer je dječak očevim pištoljem počinio masovno ubojstvo. Majka dječaka tereti se za kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja i nošenja oružja. Dječak-ubojica pred sudom ne može kazneno odgovarati jer je u trenutku ubojstva bio mlađi od 14 godina. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.