Milorad Dodik

Do 20. svibnja ukidanje izvanrendog stanja u RS, Košarac neće biti na listama

Do 20. svibnja ukidanje izvanrendog stanja u RS, Košarac neće biti na listama
08.05.2020.
u 13:11
Pogledaj originalni članak

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik očekuje da se do 20. svibnja ukine izvanredno stanje u Republici Srpskoj (RS).

- Izvršni komitet SNSD-a zatražio je danas da Vlada sljedeći tjedan zatraži sjednicu Narodne skupštine RS o okidanju izvanrednog stanja te vrati u izvanrednu situaciju – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci. 

Tvrdi kako je izvanredno stanje, koje je uvedeno nakon pojave koronavirusa, doprinjelo efikasnijem radu entitetskih institucija te se ne može govoriti o zlouporabi, te da se policijski sat zadrži do ukidanja vanrednog stanja.

Kada je u pitanju slučaj ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staše Košarca, koji je nazočio privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tikjekom epidemije koronavirusa, Dodik je rekao kako je upućen prijedlog disciplinskom povjerenstvu SNSD-a da Košarac u dva naredna kruga ne može biti kandidat ni na jednoj izbornoj listi.

Kada su u pitanju izbori, Dodik je rekao kako je SNSD zatražio od predsjedatelja i ministara iz te stranke u Vijeću ministara BiH da glasaju za odluku o podršci izbornom procesu, u iznosu koji traži Središnje izborno povjerenstvo BiH.

- Očekujemo da će Sud BiH i druge institucije reći svoje mišljenje o izboru članova SIP-a, iako nam se ne sviđa da su neke međunarodne organizacije već iznosile stav o tome – dodao je on.

Lider SNSD-a je ponovio kritike na rad OHR-a te visokog predstavnika Valentina Inzka i na njegovo izvješće Vijeću sigurnosti UN-a.

U narednih 10 dana bit će razmatrano stanje u karantenima na teritoriju RS na bh.granici i mogućnost njihovog ukidanja, ovisno o stanja u regiji. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.