Divan dodatak blagdanskom stolu

Domaće bur-kifle: Traženi recept od vrlo jednostavnih sastojaka

Domaće bur-kifle: Traženi recept od vrlo jednostavnih sastojaka
22.12.2021.
u 07:21
Pogledaj originalni članak

Mnogi ljubitelji lisnatog tijesta sigurno ne mogu odoljeti kiflicama koje se mogu pripremati na razne načine, bilo slatke ili slane. Sami pogled na lijepo pečene kiflice izaziva nam zazubice, a kako li samo fino izgledaju bur-kifle, koje su ovih dana naročito popularne na Instagramu.

Bur-kifle su tradicionalne mađarske kiflice od oraha, a prozračno lisnato tijesto i puni okus oraha čini ih odličnim izborom za sve prilike, pa tako i za božićne i novogodišnje blagdane. Mogu se kupiti gotove u dućanu, no domaće su ipak domaće.

Nakon što je na priči objavila bur-kifle koje je sama napravila, Splićanka Marija dobila je puno pitanja za recept te ga je rado podijelila na Instagramu. Ona sama recept je vidjela kod Mare iz Trogira, također velike zaljubljenice u pripremu torti, kolača i svega slatkog, i oduševila se.

Za pripremu možete koristiti kupovno lisnato tijesto, ali najbolje je ako ga sami napravite, savjetuje Marija. U ovaj recept idu lješnjaci, ali Marija je stavljala orahe, prema originalnoj recepturi. U svakom slučaju, prefine su i u jednoj i drugoj varijanti.

Bur-kifle mame svojim izgledom i okusom, pa ih možda i vi poželite napraviti za blagdane pred nama. Ili za bilo koju drugu priliku ili za neki sasvim običan dan.


Sastojci za bur-kifle:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta ili već gotovo razvučeno (ili domaće)
- 1 bjelanjak
- 2 žlice šećera
- 150 g mljevenih lješnjaka ili oraha
- 1 žlica ruma

Postupak:
1. Izmiksajte bjelanjak te pred mu kraj dodajte šećer.
2. Lagano rukom umiješajte lješnjake ili orahe i žlicu ruma.
3. Razvaljajte tijesto, podijelite ga na četiri dijela te u svaki stavite po dvije žlice nadjeva, a zatim ih zarolajte.
4. Kifle stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premažite ih umućenim jajetom i pospite mljevenim lješnjacima ili orasima i mrvicama čokolade. Pecite ih na 180 stupnjeva 20 do 25 minuta.

Dobar tek!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.