Doktorska disertacija na Gregoriani iz dogmatskog teološkog područja

Don Ljubo Zadrić iz župe Prozor obranio doktorat na Papinskom sveučilištu u Rimu

Don Ljubo Zadrić iz župe Prozor obranio doktorat na Papinskom sveučilištu u Rimu
03.03.2023.
u 18:50
Pogledaj originalni članak

Općina Prozor-Rama dobila je još jednog doktora znanosti. Riječ je o don Ljubi Zadriću koji je na Papinskom sveučilištu "Gregoriana" u Rimu obranio doktorsku disertaciju iz dogmatskog teološkog područja, objavio je portal ramski-vjesnik.ba.

Rad naslova "Crkva 'sakrament spasenja' i 'posredovanje spasenjskog obećanja u svijetu' kod Edwarda Schillebeeckxa i njegove implikacije za neke suvremene teologe" izradio je pod mentorstvom prof. Nunzija Capizzija te stekao akademski status doktora teologije. Svečanom činu obrane disertacije nazočila je, među ostalim, i obitelj vlč. Ljube Zadrića: majka, brat, sestra, nećaci i stric. Vlč.

Ljubo Zadrić rođen je 6. travnja 1991. u župi Prozor. Obitelj mu živi u mjestu Perići. Filozofsko-teološki studij završio je i diplomirao na Papinskom sveučilištu "Gregoriana" u Rimu 2015. Zaređen je za svećenika 2016. u Sarajevu. Poslijediplomski studij iz dogmatske teologije završio je također na Gregoriani te upisao doktorat.

U Rimu je bio član Papinskog zavoda Germanicum et Hungaricum, a nakon povratka u Sarajevu je imenovan pastoralnim suradnikom u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih "Ivan Pavao II.". Duhovni je asistent Udruge katoličkih studenata "Emaus", a od početka akademske godine 2022./2023. profesor je dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.