Hrskavo dno, sočna krema i dašak osvježenja u obliku malina – ovo je najbolja ljetna torta! Kada uz to dodamo da se ne peče, vjerujemo kako odmah idete u nabavku svih potrebnih sastojaka, piše Novi list.
Sastojci:
Za dno:
- 200 g keksa od maslaca
- 100 g maslaca
Za kremu:
- 400 g bijele čokolade
- 160 g kiselog vrhnja
- 600 g svježeg sira
- 1 vanilin šećer
- 60 g šećera u prahu
- 200 g svježih malina
Priprema:
Smrvite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera oko 26 centimetara.
Na vodenoj pari otopite bijelu čokoladu, ostavite da se malo ohladi te u nju dodajte kiselo vrhnje. U odvojenoj zdjeli pomiješajte svježi sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Nakon toga sve dodajte u čokoladnu smjesu i dobro pomiješajte.
Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup te utisnite maline. Tortu ostavite minimalno četiri sata u hladnjaku, a idealno bi bilo preko noći.