Međugorje

Duhovni mir Gabrielle i Giovannija

Duhovni mir Gabrielle i Giovannija
21.07.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Talijanski vjernici Gabriella Delani i Giovanni Scalvi, veliki štovatelji Kraljice Mira iz Međugorja, ovih su dana šesti put stigli u mjesto molitve i pomirenja Međugorje, gdje su našli svu jednostavnost potrebnu za njihov život. Za njih je ovo mjesto molitve i izvor velike duhovnosti. Mir i tišinu koju su našli u međugorskom marijanskom svetištu prenijeli su i na obalu jezera Herceg etno sela. I tu su uz svu moguću prezentaciju domaćih običaja našli potrebni mir i tišinu. Njihov duhovni mir ovdje je još nadograđen ljubavlju za fotografijom koju je stvorio ambijent u kome su se našli. I ovo je za njih, jako zanimljive osobe, koliko i mjesto molitve idealna ljetna destinacija u kojoj su našli mir. Ozračje ih je očaralo i oduševio kao i nas obične novinare. Uz sve to u svom međugorskom pristaništu od jučer imaju i barku, popularnu Katu. Tom činu, neočekivano, bila je nazočna i moja malenkost. A kao se to dogodilo.

Na jezeru u Herceg etno selu porinuta je barka Kata koju su sagradili djelatnici iz Etno sela. Brod je dobio ime bake Kate, a dodijeljena mu je i ekskluzivna registarska oznaka, što znači da je riječ o prvom brodu sagrađenom u Međugorju. Kad je domaćin Branimir Penava pozdravio goste, a nazočni nazdravili pjenušcem, sve je bilo spremno za porinuće. I ne dugo za tim brod je zaplovio s talijanskim bračnim parom. Veselili su se uživali u ljepotama jezera. I tako je Herceg etno selo postao minijaturna luka za male barke. Talijanski bračni par je prvi put 2011. došao u Međugorje. Na internetu su našli smještaj u Herceg etno selu – drvenu kućicu kraj jezera. Tu se svake godine i odmaraju. Svakodnevno posjećuju i crkvu sv. Jakova u Međugorju. Ovo je kako, kažu njihovo idealno mjesta za odmor i molitvu. Vrlo su zadovoljni i zato se vraćaju svake godine. I usluga je, kažu, odlična. Klima im je izvrsna, u drugoj polovici srpnja. A očaravajuća je i blizina Gospe Kraljice Mira i svjetski poznatog hodočasničkog odredišta. Oni dobro podnose vrućinu. Zato uz molitvu u Međugorju provode i godišnji odmor. Vole u slobodnom vremenu čitati knjige i donijeli su ih pun prtljažnik. Giovani je u mirovini, a Gabriella još radi. Međugorje je za njih sveto mjesto. Giovanni se bavi i fotografijom. Napravi svake godine u Međugorju više od tisuću fotografija i naravno pokazuje ih prijateljima u Italiji i stavlja na internet. I ono što je bitno puno fotografija tu ima oko crkve sv. Jakova, Brda ukazanja, brda Križevca, a i Herceg etno sela. - Mi smo dosta fotografija objavili na internetu, kažu nam uglas simpatični Talijani. Fotke za pamćenje s barke njegovim fotoaparatom načinili su djelatnici Herceg etno sela. Barka je privezana uz obalu uz “njihovu” drvenu staru kućicu broj 9.

I tu će oni ostati 14 dana. Veliki su ljubitelji Međugorja. To je prvi motiv zbog koji su ovdje. Ove godine njihov ljetni sadržaj bogatiji je za pergolu i malu barku Katu s malim pristaništem. Priča je ovo nesvakidašnja i zato nam je drago kako je Večernjakov reporter uz domaćine bio njezin jedini očevidac. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.