Otvoren Božićno-novogodišnji sajam „Blagdanska čarolija 2022.“

Dvadeset izlagača na platou Doma kulture u Žepču

Dvadeset izlagača na platou Doma kulture u Žepču
18.12.2022.
u 12:05
Pogledaj originalni članak

U Žepču je počeo Božićno-novogodišnji sajam “Blagdanska čarolija 2022”, a otvorili su ga općinski načelnik Mato Zovko i ravnatelj JU “Dom kulture” Žepče Miroslav Ilić.

Tradicionalni 11. po redu sajam je okupio dvadesetak izlagača koji će od 16. do 22. prosinca, posjetiteljima ponuditi tradicionalne suvenire, nakit, domaće slatke i slane delicije, pčelinje proizvode, kreme i meleme, te druge prigodne božićne poklone, piše Radio Žepče.

„Nikad više izlagača nismo imali na sajmu koji su nam se već prije mjesec dana javili da rezerviraju štandove na vrijeme“ kazao je između ostalog ravnatelj Doma kulture Miroslav Ilić koji je iskoristio priliku i pozvao sve nazočne da posjete i ostale manifestacije tijekom Blagdanske čarolije koja se zatvara 22. prosinca, predstavom „Naš Božić“ u izvedbi DMS „Harmonia“ Žepče. Ilić je iskoristio priliku i zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji sajma, od Općine Žepče, djelatnika JP „Komunalno“ Žepče, GSS-a Žepče i drugih, a također je pozvao sve nazočne da se okrijepe i kuhanim vinom i počaste besplatnim grahom koji je pod kuhačom Mirka Matijevića postao sinonim Blagdanske čarolije u Žepču.

 U ime Općine Žepče, nazočne je pozdravio i otvorio sajam općinski načelnik Mato Zovko….

„U ovoj našoj državi, u ovoj našoj općini žive tri naroda i svaki narod ima svoje vjerske blagdane. Mi se svi moramo učiti da poštujemo vjerske blagdane i da sudjelujemo u ovim predblagdanskim radostima bez obzira bio to Božić, Uskrs, Vaskrs ili Bajram. Jedni drugima moramo biti podrška, i poštivati tuđe blagdane. Božić nam ide, ide nam i Nova godina. Zamislite da nema svih ovih predblagdanskih događanja, tjelesne i duhovne pripreme, da nema ove radosti iščekivanja, na što bi to sve ličilo? Meni osobno, je ovo predblagdansko vrijeme najljepše, a onda sami blagdani dođu kao točka na i. U našem lijepom Žepču, u ovom lijepom ozračju ne trebamo nikome smetati, sve blagdane trebamo znati, poštivat i svi se zajedno veseliti, radovati njima“ kazao je načelnik Zovko koji je također iskoristio priliku i zahvalio se svima koji su sudjelovali u ukrašavanju grada i organizaciji Blagdanske čarolije.

„Neka nama katolicima Božić bude sretan i radostan, a da svima nama bude sretna i mirna 2023. godina“, poručio je na kraju načelnik Zovko.

Inače, sutra, drugog dana sajma s početkom u 19,00 sati u organizaciji OO Mladeži HDZ BiH Žepče bit će upriličena manifestacija „Božić u Žepču“, također na platou Doma kulture. Ova manifestacija se organizira po prvi put u našem gradu, a cilj je da se uz božićne pjesme i druženje dočara radost Božića, ljubavi i zajedništva.

Nedjelja, 18. prosinca 2022., rezervirana je za „Motomrazeve“ iz MK United Žepče koji će u suradnji s Domom kulture, upriličiti cjelodnevno druženje uz podjelu paketića za djecu, a bit će održan i tradicionalni defile na motorima u odjelima djeda mraza.

U srijedu, 21. prosinca, Osnovna škola Žepče priprema Božićnu priredbu koja će od 13.00 sati biti održana u Domu kulture, a Blagdanska čarolija 2022., zatvara se u četvrtak, 22. prosinca uz predstavu „Božićna priča“ u izvedbi DSM „Harmonia“ Žepče.

Nakon dvije godine pauze, zbog pandemije korona virusa, ove godine će u Žepču na platou Doma kulture biti upriličen i tradicionalni doček Nove godine na otvorenom uz ponoćni vatromet i kuhano vino za sve posjetitelje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.