Dvije jabuke na dan mogu smanjiti rizik od srčanog udara. Grupa ljudi koja ima povišen kolesterol jela je po dvije jabuke na dan, osam tjedana. Njihov kolesterol smanjio se za 4 posto, kako prenosi dailymail.co.uk.
To pomaže kod smanjenja rizika od srčanog udara do kojeg dolazi kada kolesterol začepljuje arterije.
Ovo je tako jeftin trik s kojim možete očuvati svoje zdravlje. Unosite i više vlakana, i jednu vrstu vlakana koja potiče bakterije u crijevima što može smanjiti kolesterol.
Liječnici su također otkrili da ljudi koji su jeli jabuke na dnevnoj bazi imaju opuštenije krvne žile, što je sličan efekt kao kod konzumiranja crnog vina i čaja.
Vlakna i polifenoli u jabukama su važni, a one su popularno voće među svim dobima koje se lako jede i čine izvrsnu užinu. Iako je ovo daleko manje od učinka uzimanja statina, lijekova koji tipično smanjuju kolesterol za 30 do 55 posto, ova mala promjena prehrane još uvijek može pomoći smanjenju rizika kod kardiovaskularnih bolesti kod ljudi.
Stručnjaci vjeruju da vrsta vlakana koja se nalaze u jabukama potiče važne bakterije u crijevima za proizvodnju masnih kiselina kratkog lanca koje mogu smanjiti proizvodnju kolesterola u jetri.