direktor UNO BIH

Džakula: Prikupili smo rekordne prihode

Foto: Fena
Džakula: Prikupili smo rekordne prihode
27.12.2019.
u 13:00
Pogledaj originalni članak

Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH je od početka godine do danas naplatila sedam milijardi i 910 milijuna KM, što je za 313 milijuna više u odnosu na rekordnu 2018., rekao je danas direktor te porezne institucije Miro Džakula.

Napomenuo je da će i u iduća tri dana prikupiti dodatni prihod, te imati naplaćenih oko sedam milijardi i 970 milijuna KM. 

Žali, kaže, što se nisu priključili “magičnoj cifri” od osam milijardi.

- UNO je ključna institucija za fiskalnu stabilnost svih razina vlasti u BiH – rekao je Džakula novinarima u Banjoj Luci, u povodu 16. godišnjice uspostave te institucije. 

Najavio je i dalje  “nemilosrdnu” borbu protiv onih koji izbjegavaju plaćanje poreza, kako bi se uvela porezne disciplina.

Kada je u pitanju dogovor entitetskih premijera, da se povuku tužbe u vezi s raspodjelom prihoda UNOBiH, Džakula je rekao da je to dobra vijest. 

- Podržavam sve aktivnosti koje će dovesti do toga da raspodjela prihoda bude na uobičajenoj razini, uz poštivanje zakonskih propisa. Raspodjela prihoda ne treba da bude stvar politike, već matematičko pitanje – kazao je Džakula.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.