Džepići s vanilijom sigurno će vas ugodno iznenaditi.
Tijesto:
✦½ kg glatkog brašna
✦2 žličice suhog kvasca
✦7 dag šećera
✦malo soli
✦2 dcl mlijeka
✦1 jaje
✦10 dag maslaca
Priprema: Od svih sastojaka za tijesto, osim maslaca, zamijesiti tijesto i pustiti da odstoji dok mu se volumen ne udvostruči. Razvaljati na radnoj plohi, premazati izrađenim maslacem sobne temperature i presavinuti nekoliko puta. Pustiti da odstoji još oko 20 minuta, piše Gospodarski.hr.
Nadjev:
✦1 puding od vanilije
✦4 dcl mlijeka
✦3 žlice šećera
Priprema: Puding skuhati u 4 dcl mlijeka s 3 žlice šećera. Tijesto razvaljati na tanko i rezati pravokutnike 10 x 10 cm. Na jednu polovicu staviti žlicu nadjeva, a drugu polovicu zarezivati kao za trakice, ali ne do kraja. Dio s trakicama prebaciti preko nadjeva i podvući ispod donjeg dijela.
Premaz:
✦1 žumanjak
✦listići badema ili
✦krupni šećer
Priprema: Premazati umućenim jajem i posuti listićima badema ili krupnim šećerom. Pustiti da se još malo dignu u limu, na papiru za pečenje. Peći na 180 °C oko 12 – 15 minuta dok ne porumene.