mještani strahuju

Ekipe Civine zaštite pomažu u sanaciji poplava u Lepeničkoj dolini

Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
Foto: Fena
04.10.2024.
u 15:55
Pogledaj originalni članak

Ekipe Županijske uprave za civilnu zaštitu iz Travnika probile su se do Kiseljaka, gdje akitvno pomažu lokalnim vlastima i stanovništvu nakon za ovaj bh. grad nezapamćenih poplava koje su jutros probudile Kiseljačane.

Na licu mjesta je i ravnatelj Županijske uprave za civilnu zaštitu ŽSB, Miroslav Jakić, koji je za Fenu kazao kako su u Kiseljak dopremili mehanizaciju i crpke za vodu.

- Trenutno obilazimo teren i vršimo raspodjelu crpki za vodu i interventnih sredstava. Oko 14 sati uspjeli smo osposobiti putnu komunikaciju do Kiseljaka od strane Busovače. U suradnji s privatnim poduzećima i općinom Vitez dopremili smo i četiri stroja koja su interventno poslana u Kreševo, prema kojemu su putne komunikacije još uvijek u prekidu. Također, interventna pomoć Ministarstva sigurnosti trebala bi stići sutra - rekao je Jakić.

Zbog poplava u pogođenim područjima odgođena je i nastava, a mještani strahuju obzirom da meteorolozi i za naredne dane najavljuju nove padaline.

Solidarnost u teškim vremenima

Caritas BiH: Pomoć stradalima od poplava

Teške poplave koje su proteklih dana pogodile Bosnu i Hercegovinu ostavile su za sobom razorene domove, uništenu infrastrukturu i zajednice koje se suočavaju s ogromnim gubicima. Poplavne vode i klizišta ugrozili su mnoge obitelji, ostavljajući ih bez krova nad glavom i osnovnih životnih sredstava. U ovim teškim trenucima, Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s nad/biskupijskim Caritasima iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke, pokreće hitan apel za pomoć kako bi se odgovorilo na krizu i ublažile posljedice ove prirodne katastrofe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.