Unatoč teškim uvjetima

Ekipe od BiH do Njemačke ulovile više od 2 tone ribe

Ekipe od BiH do Njemačke ulovile više od 2 tone ribe
10.10.2024.
u 20:34
Na jezeru Ulovi i pusti Ciglana u Orašju održano je međunarodno natjecanje ribolovaca "Kobra kup 2024." u trajanju od 72 sata. Okupilo se 11 ekipa
Pogledaj originalni članak

Udruga ribolovaca "Šaran" Orašje ustrajno radi na promociji sportskog ribolova, a upravo Posavina pruža idealne mogućnosti za taj hobi. Na jezeru znakovita imena Ulovi i pusti Ciglana u Orašju (ukupan ulov vraća se u jezero) održano je međunarodno natjecanje ribolovaca "Kobra kup 2024." u trajanju od 72 sata. Okupilo se 11 ekipa s prostora Grada Orašja te još nekoliko gradova u BiH, Hrvatske, Srbije, Austrije i Švicarske. Natjecanje je bilo iznimno teško zbog kiše, ali dobro društvo i odlična organizacija nisu utjecali na dobro raspoloženje, pa i ulov ribe koji je ipak izostao u prvome danu natjecanja.

- Istina, vrijeme je bilo teško. Najprije je 24 sata riba, jednostavno, mirovala, nije bilo ulova ni za koga, no poslije se stanje popravilo, svi su bili zadovoljni natjecanjem, ali i ulovom većim od dvije tone (2083 kg ribe - sektor A 1545, sektor B 538 kg) - kazao nam je predsjednik Udruge "Šaran " Orašje Mario Živković te napomenuo kako je natjecanje u Orašju posljednje u organizaciji te udruge. Najavio je natjecanje od 18. do 20. listopada na jezerima u Oštroj Luci u okviru posljednjeg kola Državne lige, gdje se natječe i ekipa iz Orašja. - Trenutačno je oraška ekipa prvoplasirana. Nadamo se da će tako i završiti te upasti u reprezentaciju BiH, a nagodinu sudjelovati i na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj - prognozira Živković.

Prvo mjesto u sektoru B osvojila je ekipa Vrbanje iz RH. - Bilo je zahtjevno i teški kišni uvjeti. Zadovoljni smo. Lovimo svugdje i uglavnom osvajamo nagrade - kazao je kapetan Matej Varzić. Ekipa Bah iz Beograda bila je druga u sektoru B i blizu prvoga mjesta. - Ovdje smo se naviknuli na puno veći ulov jer loše je vrijeme ipak utjecalo na rezultat. Organizacija je ovdje uvijek odlična i uvijek se rado vraćam Posavini - kazao je kapetan ekipe Dušan Janač. Najtežu ribu na Kupu, ujedno i drugo mjesto u sektoru A, osvojila je ekipa iz Münchena. Ivi Bernatoviću, kapetanu, nije bilo nimalo teško, kaže nam, prevaliti dug put i stići do rodne Posavine. - Prva večer bila je katastrofalna, no drugu smo imali već 18 riba. Sve je odlično i bez ikakvih prigovora. Ulov s najvećom ribom, drugo mjesto i dva pehara - pa tko ne bi bio zadovoljan - kaže Bernatović. U sektoru A prvo mjesto osvojila je ekipa simpatična imena "Mačići". Kapetan Marinko Vincetić zadovoljan je ulovom. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.