Jaja su odličan, lagani doručak koji se brzo napravi, a ima puno načina na koji se može napraviti. Također se jaja koriste i u raznim drugim jelima, kao što je pohano meso. No, i neizostavni su dio svakog recepta za kolače i slastice.
Ali kako provjeriti jesu li vam jaja još uvijek dobra za jelo? Najlakši način, u kojem vaš jaje ne morate razbiti, to jest otvoriti, je pomoću vode. Sve što trebate napraviti je vaše, još neskuhano, jaje staviti u hladnu vodu, piše mashed.com.
Ako potone na dno, još uvijek je dobro za korištenje, a ako pluta na površini, to znači da se pokvarilo. To je zato što ljuska jajeta kako stari tako pušta sve više zraka u sebe.
Drugi način je da uzmete plitki tanjur i na njega otvorite i stavite svoje jaje. Ako vam je bjelanjak tekuć i klizi po tanjuru, a i žutanjak vam nije kompaktan to znači da više nije dobro za korištenje.
Također se lako vidi je li jaje dobro po njegovom mirisu. Ako vam jaje ima čudan i neugodan miris, nemojte ga konzumirati, to znači da je pokvareno.