jedostavan recept

Fantastična škotska jaja pripremite bez muke, a možete ih jesti za doručak, ručak ili večeru

Fantastična škotska jaja pripremite bez muke, a možete ih jesti za doručak, ručak ili večeru
16.04.2022.
u 15:27
Pogledaj originalni članak

Ako volite obrok bogatog okusa, ovo je recept za vas!

Škotska jaja su englesko jelo koje se priprema od tvrdo kuhanih jaja omotanih u mljeveno meso sa začinima. Primamljivo, zar ne? Radi se o obroku bogatog okusa, a možete ga jesti i kada se ohladi. Možda ste pogledom na fotografiju pomislili kako je potrebno puno znanja i vremena za pripremu ovog jela, ali donosimo recept koji će vam sve olakšati. 

Potrebni sastojci

  • 5 velikih jaja, kuhanih i oguljenih 
  • par žlica nasjeckanog vlasca
  • par žlica nasjeckanog peršina 
  • 280 g mljevenog mesa
  • senf
  • sol 
  • papar
  • malo naribanog muškatnog oraha
  • 45 g brašna
  • šalica krušnih mrvica
  • ulje za prženje 

 

Priprema: 

  1. Skuhajte 4 jaja.
  2. Posebnu posudu napunite hladnom vodom.
  3. Kuhana jaja prebacite u nju da se ohlade. 
  4. Mljeveno meso, vlasac, peršin, senf, sol, papar i muškatni orah stavite u jednu posudu i pomiješajte dobro. Smjesu podijelite u 4 porcije. 
  5. Malo soli, brašno stavite u jednu posudu, a krušne mrvice u drugu.  
  6. U drugom tanjuru istucite jedno jaje. 
  7. Ogulite jaja i dobro ih posušite. 
  8. Svako jaje umotajte u meso. 
  9. Zagrijte ulje za prženje, a svaki komad mesa uvaljajte prvo u smjesu s brašnom, dobro istresite višak te uvaljajte u jaje a potom u krušne mrvice. 
  10. Nježno u ulje stavite komad po komad mesa i pecite dok ono nije gotovo, oko 5-6 minuta. 
  11. Prebacite na kuhinjski papar da se ocijedi. 
  12. Ako ne pojedete sve odjednom, ovaj obrok može stajati i 4 dana u hladnjaku, a možete ga naknadno i podgrijati.
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.