Fantastične lazanje za ljubitelje tunjevine.
Sastojci:
(za 8 osoba)
– 200 g lazanja
Mliječni umak:
– 400 ml vrhnja za kuhanje
– 1 žlica suhog biljnog začina
– 300 ml mlijeka
– 2 jaja
– 2 žličice gustina
– 300 g tunjevine (komadi)
Sirni nadjev:
– 200 g svježeg sira
– 150 g kačkavalja i 50 g za posipanje
– 1 jaje
– 3 žlice kiselog vrhnja
– 1 žlica sjeckanog peršina
– sol, papar
Priprema:
Mlijeko i vrhnje za kuhanje pomiješajte, dodajte suhi biljni začin, razmućena jaja i gustin razmućen u malo hladnog mlijeka.
Svjež sir pomiješajte s ribanim sirom, dodajte jaje, kiselu o vrhnje, peršin, sol i papar.
Posudu za pečenje premažite uljem, rasporedite dio lazanja, prelijte s malo mliječnog umaka, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mješavine sa sirom.
Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite dio lazanja, prelijte ih mliječnim umakom i nastavite slagati dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.
Prelijte preostalom količinom umaka, pospite ribanim sirom i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pečene lazanje malo ohladite, a zatim izrežite i poslužite.
Dobar tek!