značajan projekt

FOTO Izgradnja brze ceste Lašva - Nević Polje: Pogledajte što se do sada uradilo

Foto: Autoceste FBiH
cesta Lašva - Nević Polje
Foto: Autoceste FBiH
cesta Lašva - Nević Polje
Foto: Autoceste FBiH
cesta Lašva - Nević Polje
Foto: Autoceste FBiH
cesta Lašva - Nević Polje
Foto: Autoceste FBiH
cesta Lašva - Nević Polje
Foto: Autoceste FBiH
cesta Lašva - Nević Polje
18.10.2024.
u 08:36
Na terenu dionice dužine 4,8 kilometara izvode se radovi asfaltiranja kolovozne konstrukcije glavne trase brze ceste i objekata, a u tijeku je i izgradnja kružnog toka Nević Polje
Pogledaj originalni članak

Na dionici brze ceste Lašva - Nević Polje radovi se izvode po planiramnoj dinamici i trebali bi biti završeni do kraja godine.

Radovi od petlje u Vitezu do petlje Nević Polje na dionici ukupne dužine 4,8 kilometara za sada idu planiranom dinamikom, a za očekivati je da isti budu završeni do kraja godine. Na terenu dionice dužine 4,8 kilometara izvode se radovi asfaltiranja kolovozne konstrukcije glavne trase brze ceste i objekata, a u tijeku je i izgradnja kružnog toka Nević Polje.

Ova cesta će uvelike olakšati putovanje kroz Središnju Bosnu

Iz Autocesta FBiH su za Klix.ba kazali da su u tijeku i završni radovi na unutarnjoj i vanjskoj odvodnji brze ceste i objekata, radovi na humusiranju bankina, razdjelnog pojasa i kosina nasipa brze ceste, postavljanju rasvjete u zoni petlje Nević Polje, radovi na postavljanju prometne opreme i signalizacije, uređenju korita rijeke Lašve i radovi na servisnim cestama.

Istaknuli su da su u tijeku i radovi koji su definirani ugovorom o prijateljskom okruženju, a koji podrazumijevaju one projekte koji su definirani u suradnji s lokalnom zajednicom.

S tim u vezi gradi se i novi most na lokalnoj cesti prema naselju Gladnik, novi potputnjak ispod trupa brze ceste za vezu naselja Nova Bila - Nević Polje, kanalizacijskog kolektora Putićevo - Nova Bila i u naselju Gladnik, sanacija lokalne ceste u Nević Polju i izrada projektne dokumentacije mosta preko rijeke Lašve u nastavku na pravac novog potputnjaka ispod brze ceste.

"Istovremeno uveliko se provode sve aktivnosti za početak gradnje LOT 4, a koji prolazi kroz poslovnu zonu u Vitezu, a sve s ciljem da prva dionica brze ceste kroz Lašvansku dolinu LOT 5 bude spojen na magistranu cestu M-5, kako bi bila u funkciji što prije. U proteklom periodu sva dokumentacija je preuzeta od JP Cesta FBiH, te su objavljeni razgovori s gospodarsrtvenicima i Općinom Vitez, pokrenute aktivnosti na dopuni dokumentacije, te započinjanju eksproprijacije, što predstavlja preduvjet za sam početak izgradnje", rekli su iz Autocesta FBiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.