River Fest 2024.

FOTO Promocija prirodnih ljepota Studenaca i Ljubuškog, ali i života usklađenog s prirodom

River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
18.09.2024.
u 08:08
Trodnevni River Fest 2024. uz kajak-ture na rijeci Trebižat na dionici kupalište Čeveljuša – vodopad Kravica, kreativne radionice za djecu, školu streličarstva, večeri retroglazbe te pješačku turu do izvora Studenčice
Pogledaj originalni članak

U prirodnom okružju, uz rijeku Studenčicu na lokaciji kampa Bajta, održan je trodnevni River Fest. Događaj koji je bio svojevrsna promocija prirodnih ljepota Studenaca i Ljubuškoga imao je za cilj promociju životnog stila usklađenog s prirodom. Bogat program kampa uključio je kajak-ture na rijeci Trebižat na dionici kupalište Čeveljuša – vodopad Kravica, kreativne radionice za djecu, školu streličarstva, večeri retroglazbe i dobre zabave, kao i pješačku turu do izvora rijeke Studenčice tijekom koje su posjetitelji mogli obići izvore Studenčice nedaleko od lokacije kampa.

U sklopu programa Hrvatsko planinarsko društvo Vrlosinj u suradnji s Campom Bajta organiziralo je dječje igre. Zanimljiva, lijepa i drukčija priča današnjega vremena okupila je pedesetak djece u dobi od tri do 14 godina koja su se natjecala u starim društvenim igrama kao što su povlačenje konopca, utrka s jajima i utrka u vrećama. Po završetku igara održana je i mini radionica kako se nositi s emocijama, gdje su djeca s psihologinjom Martinom Herceg mogla razgovarati o dojmovima s natjecanja, što su mogla drukčije učiniti... Bilo je i onih koji su se žalili na nepravdu, ali su i naučili da je i ona sastavni dio života.

River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest
River Fest

- HPD Vrlosinj, uz svoje redovite planinarske aktivnosti, ovim projektima želi promovirati sport i poticati djecu na sportsku aktivnost. Naglasak smo stavili na druženje, razvijanje novih prijateljstava i socijalnih vještina u kojima je svako dijete bilo pobjednik. Posebno nam je drago što su u natjecanju sudjelovala i djeca s poteškoćama u razvoju - kazao je predsjednik HPD-a Vrlosinj Miroslav Herceg. Sudionici igara su, uz natjecateljski dio, imali i kutak za igru sa zanimljivim i različitim sadržajima, kao i besplatnu školu streličarstva.

- Cjelokupna ideja festivala bila je kroz jednostavne aktivnosti na otvorenom ponuditi nešto što će vratiti prirodi i odrasle i djecu. Cilj je bio kroz skup kampera i bogat dnevni sadržaj za djecu pokazati da Ljubuški itekako ima potencijal biti odlična kamping destinacija. Kroz aktivnosti na vodi i uz vodu, zapravo, želimo skrenuti pozornost na riječni sustav kao naše najveće bogatstvo te tako nastojati podizati ekološku svijest. Svi posjetitelji imali su priliku uživati uz rijeku Studenčicu i prošetati do njezinih izvora nedaleko od lokacije festivala. Uime kampa Bajta želimo reći jedno veliko "hvala" svima koji su dali svoj doprinos u ovogodišnjoj organizaciji i vidimo se i dogodine s novim, zanimljivim sadržajima na River Festu 2025. godine - kazali su organizatori ovoga zanimljivog događaja Iva i Blago Perić.

Partneri River Festa bili su: Tom Sawyer: A friend in adventure (kajaci), HPD Vrlosinj Ljubuški (dječje igre), Ivona Škegro (facepainting), Marko Bokšić (streličarstvo), Mirellium art studio (kreativna radionica oslikavanja cekera) i DJ Čuka i DJ Velo (vinyl). Sudeći prema dojmovima sudionika, River Fest 2024. ispunio je očekivanja i vjerujemo kako će i dogodine biti omiljeno mjesto svima onima koji uživaju u prirodnim ljepotama i zdravom ambijentu uz puno dobre zabave i odličnog raspoloženja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.