NEVJEROJATNO

FOTO Svetište sv. Jakova kod Kreševa potpuno uništeno, kip ostao netaknut!

Foto: kresevo.info
kip svetog jakova
Foto: kresevo.info
kip svetog jakova
Foto: kresevo.info
kip svetog jakova
07.10.2024.
u 20:58
Iako je protutnjalo nekoliko stotina kubika kamenja, kip se nije pomjerio ni centimetar, a na ogradi su ostale krunice, napisali su
Pogledaj originalni članak

Poplave i klizišta koja su pogodile Kreševo nanijele su veliku materijalnu štetu. Mnogo je oštećenih kuća i infrastrukture, a mještani su kažu kako ne pamti poplavu tolikih razmjera. 

Kresevo.info objavilo je sada jednu zanimljivu informaciju iz tog mjesta. Svetište sv. Jakova u Deževicama kod Kreševa je potpuno uništeno, ali je kip Svetog Jakova ostao netaknut!

"Svetište sv. Jakova u Deževicama potpuno uništeno. Iako je protutnjalo nekoliko stotina kubika kamenja, kip se nije pomjerio ni centimetar, a na ogradi su ostale krunice. Sveti Jakove, moli za nas..", napisalo je Kresevo.info uz fotografije iz svetišta. 

Naime, Svetište Voda svetog Jakova u Kreševu je asocijativni kulturni krajolik povezan s povijesnim, vjerskim, kulturnim i simboličkim vezama s elementima prirodnog područja. Nalazi se u selu Deževicama, u općini Kreševo, Bosna i Hercegovina. Svetište čini pećina u kojoj se nalazi vrelo, a voda ne otiče iz nje. Voda iz vrela smatra se čudotvornom, a prema vjerovanju hodočasnika, liječi mnoga kožna oboljenja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.