Zamjenik ministra obrane BiH

Galić: Austrija nam pomaže u izobrazbi časnika

Galić: Austrija nam pomaže u izobrazbi časnika
27.09.2024.
u 20:29
Zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić nazočio je na svečanoj promociji kadeta na prestižnoj akademiji u Republici Austriji
Pogledaj originalni članak

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić prema pozivu ministrice obrane Republike Austrije Klaudie Tanner nazočio je u petak, 27.09.2024. na Terezijanskoj vojnoj akademiji, svečanoj promociji kadeta u Republici Austriji, među kojima se nalazi i jedan kadet iz Bosne i Hercegovine.

Galić je prigodnim riječima izrazio zadovoljstvo povodom završetka školovanja još jedne generacije Terezijanske vojne akademije na kojoj je do sada školovanje završilo ukupno devet kadeta.

"Iznimna mi je čast i zadovoljstvo danas nazočiti ceremoniji završetka školovanja, još jedne Terezijanske vojne akademije, tim više što danas i kadet iz BiH uspješno završava svoje školovanje na ovoj prestižnoj akademiji i postaje potporučnik Oružanih snaga BiH", rekao je Galić.

Naglasio je kako iskreno vjeruje kako će upravo kadeti dati poseban doprinos produbljivanju prijateljskih odnosa BiH i Republike Austrije.

"Vama i vašim obiteljima čestitam na ovom postignuću, a kadetima koji se nalaze na školovanju želim da se ugledaju na svoje starije kolege i da ulože maksimalne napore da postignu tražene standarde kako bi jednog dana i oni doživjeli ovakve radosne i svečane trenutke", istaknuo je Galić.

Na kraju, zamjenik Galić se zahvalio Ministarstvu obrane Austrije i Terezijanskoj vojnoj akademiji što su prepoznali potrebe sustava obrane Bosne i Hercegovine i omogućili kadetima iz Bosne i Hercegovine da se školuju i obrazuju za obavljanje časničke dužnosti uz nadu da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti.

Svečanosti su nazočili ministrica obrane Austrije Klaudia Tanner i zapovjednik Terezijanske vojne akademije general-bojnik Karl Pronhagl te ostale zvanice i gosti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.