Krumpir je namirnica koja se može jesti svaki dan u različitim oblicima, a i dobar je za zdrav život i prehranu. Ali kako pravilno spremiti krumpir da se ne bi pokvario nakon dva tjedna?
Trebali biste ih spremati u hladan i mračan prostor jer zbog svijetla i vrućine postati će zelen i gorak. Najbolja mjesta za spremanje su špajza, ormar, podrum ili garaža.
Iako krumpir treba malo hladniju temperaturu, nemojte ga spremati u hladnjak. Hladnoća će dovesti do mijenjanja krumpirove škrobi u šećer te će dovesti do promjene okusa i boje.
Krumpir držite suhim i što dalje od luka! Voda i vlaga dovodi do nastajanja korijena i krumpir se brže kvari i trune. Dok plinovi iz luka također prouzrokuju brže truljenje i propadanje, ali i nsatanak korijena.
Nemojte micati korijene iz krumpira sve do samog korištenja kako bi zaustavili ranije propadanje i održali krumpir tvrdim i zrelim.