VAN HLADNJAKA

Gdje odlažete krumpir u kuhinji? Maknite ga što dalje od luka!

Gdje odlažete krumpir u kuhinji? Maknite ga što dalje od luka!
08.01.2020.
u 14:45
Ovim jednostavnim načinima zaustaviti ćete truljenje svog krumpira i propadanje hrane!
Pogledaj originalni članak

Krumpir je namirnica koja se može jesti svaki dan u različitim oblicima, a i dobar je za zdrav život i prehranu. Ali kako pravilno spremiti krumpir da se ne bi pokvario nakon dva tjedna?

Trebali biste ih spremati u hladan i mračan prostor jer zbog svijetla i vrućine postati će zelen i gorak. Najbolja mjesta za spremanje su špajza, ormar, podrum ili garaža.

Iako krumpir treba malo hladniju temperaturu, nemojte ga spremati u hladnjak. Hladnoća će dovesti do mijenjanja krumpirove škrobi u šećer te će dovesti do promjene okusa i boje.

Krumpir držite suhim i što dalje od luka! Voda i vlaga dovodi do nastajanja korijena i krumpir se brže kvari i trune. Dok plinovi iz luka također prouzrokuju brže truljenje i propadanje, ali i nsatanak korijena.

  Nemojte micati korijene iz krumpira sve do samog korištenja kako bi zaustavili ranije propadanje i održali krumpir tvrdim i zrelim.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.