Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac. Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera neka vam posluži čaša od jogurta. Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje, a dok se peče, zabavite se hrvatskim pričama iz dostave, u kojima su nam dostavljači ispričali stvarno svašta...
Sastojci za tijesto:
2 čvrsta jogurta
3,5 čaša brašna
1 prašak za pecivo
sol
Nadjev:
100 g mozzarelle
150 g šunke
40 g ricotte
masline
origano
150 g pelata
1 žličica koncentrata od rajčice
2 češnja češnjaka
sol
Priprema:
1. Prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i sol pa s jogurtom umijesite tijesto.
2. Tijesto razvaljajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
3. Popržite češnjak dok ne zamiriše u tavi, dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.
4. Tijesto premažite umakom od rajčica, složite šunku, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 min na 200 °C.
2 čvrsta jogurta. Pa kolika su ta 2 čvrsta jogurta. Da li se to može izraziti u nekoj mjernoj jedinici