oprez, ljuto

Grah i kobasice u ubojitoj kombinaciji samo za one najhrabrije – najbolje konzumirati tijekom vikenda!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Grah i kobasice u ubojitoj kombinaciji samo za one najhrabrije – najbolje konzumirati tijekom vikenda!
06.01.2023.
u 09:44
Jelo za opasne dečke mogu bez problema podnijeti i cure. Naravno, pod uvjetom da imate veliku moć kontrole i znate da treba stati kad je najfinije ili ste od onih koji ne broje svaku kaloriju.
Pogledaj originalni članak

Ovo jelo nam je s ljubavlju pripremio i začinio poznati hrvatski gastrobloger Vedran Bošković na čijem blogu Začinjeno s ljubavlju možete pronaći inspiraciju za kuhanje kad god poželite.

Zapečene kobasice s grahom     

Sastojci:

5 do 6 kobasica

400 g bijelog graha

200 g sjeckane rajčice

1 žlica senfa

sol, papar

čili u prahu

50 g slanine

svježi čili

kukuruzni kruh

svježi list peršina

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
grah s kobasicama

Priprema:

U posudi sjedinite bijeli grah, sjeckanu rajčicu, senf te sol, papar i čili u prahu. Količinu začina prilagodite vlastitom ukusu. U posudu za pečenje stavite smjesu graha i rajčice te povrh toga kobasice koje su prethodno zarezane na nekoliko mjesta kako ne bi pucale zbog visoke temperature.

Pospite po svemu sitno sjeckanu slaninu te pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta. Kada je sve pečeno, dodajte sitno sjeckani list peršina te sitno rezane svježe čili papričice. Poslužite uz kukuruzni kruh.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
grah s kobasicama

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.