Ovo jelo nam je s ljubavlju pripremio i začinio poznati hrvatski gastrobloger Vedran Bošković na čijem blogu Začinjeno s ljubavlju možete pronaći inspiraciju za kuhanje kad god poželite.
Zapečene kobasice s grahom
Sastojci:
5 do 6 kobasica
400 g bijelog graha
200 g sjeckane rajčice
1 žlica senfa
sol, papar
čili u prahu
50 g slanine
svježi čili
kukuruzni kruh
svježi list peršina
Priprema:
U posudi sjedinite bijeli grah, sjeckanu rajčicu, senf te sol, papar i čili u prahu. Količinu začina prilagodite vlastitom ukusu. U posudu za pečenje stavite smjesu graha i rajčice te povrh toga kobasice koje su prethodno zarezane na nekoliko mjesta kako ne bi pucale zbog visoke temperature.
Pospite po svemu sitno sjeckanu slaninu te pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta. Kada je sve pečeno, dodajte sitno sjeckani list peršina te sitno rezane svježe čili papričice. Poslužite uz kukuruzni kruh.