Predsjednik Vlade HNŽ i gradonačelnik Mostara

Herceg i Kordić priredili svečano božićno-novogodišnji prijam

Herceg i Kordić priredili svečano božićno-novogodišnji prijam
19.12.2022.
u 15:23
HERCEG I KORDIĆ PRIREDILI SVEČANI BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PRIJAM
Pogledaj originalni članak

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i dr. Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara danas su u Hotelu Mostar priredili svečani božićno-novogodišnji prijam.

U pozdravnom govoru predsjednik Herceg istaknuo je kako ga ovakvi susreti raduju osobito jer je iza nas teško razdoblje pandemije koje je spriječilo ovakve susrete.

„Iskreno i od srca vas pozdravljam i zahvaljujem na vašemu dolasku kako bismo zajedno ispratili godinu koja je na izmaku, te si međusobno čestitali i poželjeli sretne blagdane koji su pred nama.

Ovaj me susret raduje iz još jednog razloga. Usudim se kazati kako je iza nas ono najteže vrijeme kada je u pitanju nesretna pandemija koja nas je spriječila na ovakav se način susresti kroz protekle dvije godine. Međutim, čovjek je zaista stijena, sposobna preživjeti iznimna vremena i velika iskušenja.

Za nas vjernike Božić je najradosniji katolički blagdan, blagdan vjerničkoga i obiteljskoga zajedništva, blagdan milosti i nade, bliskosti i razumijevanja. To potvrđuje i naše današnje prijateljevanje. Zato, na poseban način zahvaljujem vama, dragi prijatelji koji na drukčiji način slavite Boga, i vama koji se ne smatrate vjernicima. Svi ste vi danas ovdje kako biste s nama podijelili blagdansku radost i ove poruke zajedništva.

Godina na izmaku bila je izazovna, ali usudim se kazati i uspješna zahvaljujući našemu zajedničkom i timskom radu, zahvaljujući razumijevanju, spremnosti na kompromise i neupitnom međusobnom poštivanju. Naravno, kao i svaki tim, imali smo dobrih i manje dobrih dana, ali smo u konačnici uvijek izvukli ono najbolje što se u danim okolnostima moglo, ono najbolje za zajednicu koju predstavljamo i za koju radimo.

Dopustite mi, stoga, kolegama ministrima, kao i svojim suradnicima koji marljivo i uspješno rade, zahvaliti na uloženomu trudu i našim zajedničkim postignućima.

Na osobit način pozdravljam novoizabrane zastupnice i zastupnike u Skupštini HNŽ-a. Želim im uspješan rad, uvjeren u to kako će sve njihove aktivnosti uvijek biti na dobrobit svakoga žitelja naše županije.

Želim istaknuti i dobru suradnju koju smo imali i imamo sa svim jedinicama lokalne samouprave, a brojni projekti koje smo zajedno realizirali od Konjica i Rame do Neuma i Ravnoga najbolja su potvrda kako smo uistinu Vlada cijele naše županije.

Uostalom, i ovo tradicionalno prijateljstvo koje njegujemo s vlastima našega administrativnog sjedišta, ovaj naš tradicionalni zajednički domjenak, kao i potpora koju pružamo Gradu Mostaru, svjedoči o tomu putu i tim nastojanjima. Duboko vjerujem kako će put suradnje koji smo u ovih osam godina uspostavili biti nastavljen bez obzira na to tko će biti na ovoj ili na nekim drugim dužnostima.

Nesporna je činjenica, a to govore svi relevantni pokazatelji, kako je naša županija jedna od uspješnih u FBiH. O tomu svjedoče ključni strateški dokumenti, projekti koje realiziramo te potpore u svim područjima. To smo uspjeli postići i unatoč svim iskušenjima i izazovima s kojima smo bili suočeni. A nije ih bilo malo i nisu bili lagani.

Nije danas vrijeme za pobrajanje svih postignuća, ali mogu sažeti sve u jednu misao – kolegama koji dolaze ostavljamo daleko uređeniju, stabilniju i sigurniju županiju nego što smo ju mi preuzeli kada smo, prije osam godina, preuzeli odgovornost.  U te je uspjehe svatko od nas utkao dio sebe, dio svojega znanja, sposobnosti i umijeća.

 
Dragi prijatelji, u dobroj vjeri kako će nas blagdan Božića i svi blagdani koji su pred nama, dodatno osnažiti, u osobno i u ime svojih suradnika svima vama želim sretnu i uspješnu Novu godinu.

Nama koji smo u iščekivanju najradosnijega katoličkog blagdana, želim čestit i blagoslovljen Božić tradicionalnim riječima: Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!“ kazao je predsjednik Herceg.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.