U organizaciji Grupacije proizvođača vina u Bosni i Hercegovini pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH u jednom od najekskluzivnijih zagrebačkih restorana "ManO2" u nedjelju večer održana je "Večer hercegovačkih vina".
Dvanaest hercegovačkih vinarija je predstavilo svoja vina, a samim time i Vinsku regiju Hercegovine, kroz pet slijedova jednog od najtalentiranijih hrvatskih chefova Hrvoja Kroflina.
Pjenušac Domano vinarije "Vina Zadro" žilavke iz "Vinarija Anđelić", "Podrum Ostojić", "Hepok d.o.o"i "Vino Milas", cahardonnay iz "Podrumi Vukoje" i "Podrumi manastira Tvrdoš", blatine iz "Podrumi Andrija" i "Vinarija Čitluk" te trnjak iz "Vinarija Škegro", "Vinogradi Nuić" i "Podrum Tolj" predstavljeni su mnogobrojnim novinarima s hrvatske i regionalne gastro scene.
Večeri su prisustvovali i somelijeri, distributeri te mnoge poznate osobe koje su imale čast uživati u hercegovačkim vinima.
Prezentacija je pokazala da hercegovačke vinarije posjeduju zaista ozbiljan potencijal, i da zaslužuju mjesto na međunarodnom tržištu, priopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.