Preuzmanje tvrtki

Hrvati zagospodarili tržištem autodijelova u BiH

Hrvati zagospodarili tržištem autodijelova u BiH
30.09.2024.
u 21:20
Hrvatska CIAK Grupa objavila je na Zagrebačkoj burzi da je uspješno okončala proces preuzimanja tvrtke Sim Impex d.o.o. Banja Luka.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska CIAK Grupa objavila je na Zagrebačkoj burzi da je uspješno okončala proces preuzimanja tvrtke Sim Impex d.o.o. Banja Luka. Proces preuzimanja započeo je u travnju ove godine, a bila su potrebna regulatorna odobrenja, piše Poslovni dnevnik. BiznisInfo.ba podsjeća da CIAK-u ovo nije prva akvizicija u BiH. Prije tri godine su preuzeli također jednog od lidera u sektoru, banjalučku tvrtku Auto Milovanović.

CIAK ima razvijenu i vlastitu mrežu poslovnica u BiH, a sa ovim akvizicijama postaju lider sektora. Inače, tvrtka Sim Impex d.o.o. jedna je od vodećih nezavisnih distributera autodijelova (IAM) u Bosni i Hercegovini, ostvarujući promet veći od 21 milijun eura s 245 zaposlenika na 33 lokacije širom Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući visoko razvijenom logističko-distributivnom sustavu, portfelju od nekoliko tisuća kupaca, asortimanu od preko 120.000 jedinstvenih referenci rezervnih dijelova i kvalificiranim zaposlenicima ima snažan potencijal postati vodeći IAM distributer u Bosni i Hercegovini.

– Uzimajući u obzir core business CIAK Grupe i njenu prisutnost u Bosni i Hercegovini, tvrtka Sim Impex d.o.o. jedan je od naših (CIAK-ovih) sljedećih koraka za konsolidaciju u južnoj i istočnoj Europi. CIAK Grupa želi toplu dobrodošlicu novoj kompaniji i novim članovima tima. Veselimo se daljnjem zajedničkom razvoju poslovanja, integraciji i sinergiji na razini CIAK Grupe – naveli su iz CIAK-a.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.