Sezonske cijene ostaju stalne

Hrvatske autoceste šokirale cijenom cestarina nakon ljeta, problemi i za bh. građane

Hrvatske autoceste šokirale cijenom cestarina nakon ljeta, problemi i za bh. građane
30.09.2024.
u 16:04
U vremenu velikog povećanja troškova održavanja i izgradnje, Hrvatske autoceste moraju korigirati cijene cestarine kako bi se osigurala financijska stabilnost, navode iz HAC-a
Pogledaj originalni članak

Hrvatske autoceste priopćile su kako od 1. listopada cijene cestarina za vozila I.A, I. i II. skupine vozila ostaju na razini sezonskih cijena, dok cijena cestarine za teška vozila ostaje ista. - U vremenu velikog povećanja troškova održavanja i izgradnje, Hrvatske autoceste moraju korigirati cijene cestarine kako bi se osigurala financijska stabilnost. Cijena cestarine za vozila I.A, I. i II. skupine vozila ostaju na razini sezonskih cijena. Cestarina za teška vozila ostaje ista - naveli su.

Izuzev sezonskih cijena cestarine kroz tri ljetna mjeseca, koje su uvedene 2017. godine kao jedna od mjera financijskog restrukturiranja tvrtki u cestovnom sektoru, ali koje se četiri godine (tijekom i nakon COVID krize) nisu primjenjivale, cijena cestarine nije se mijenjala od 2012. godine. S ovom promjenom jedinična cijena cestarine za osobna vozila ostaje na razini sezonskih cijena cestarine.

- Isto tako podsjećamo da je HAC ulaskom Republike Hrvatske u eurozonu u konverziji cijene cestarine zaokruživao iznose na niže cijene cestarine. Također je smanjena i cijena ENC uređaja na 15 eura. Korisnicima ovih skupina uz plaćanje cestarine ENC-om i dalje na raspolaganju stoje stimulativni modeli s popustom do 33,48% - zaključili su.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.