MLJAC!

Ideja za brz, a preukusan ručak: Napravite quiche s piletinom!

Ideja za brz, a preukusan ručak: Napravite quiche s piletinom!
13.05.2024.
u 12:12
Quiche je često mnogima na vrhu liste omiljenih pita
Pogledaj originalni članak

Quiche s piletinom je iznimno ukusna poslastica koju možete prilagoditi prema vlastitom ukusu i dostupnim sastojcima. Osim što je fantastično jelo za eksperimentiranje s različitim sastojcima, možete ga jesti i hladnog sljedećeg dana, što ga čini savršenim za ponijeti na posao, ili može poslužiti kao finger food za posebne prigode. Ovaj recept, s prhkim tijestom i kremastim nadjevom, pronašli smo na Instagram food blogu @cherryontop_It.

Sastojci:

Tijesto:

- 250 g brašna
- 130 g maslaca
- 2-3 žlice hladne vode
- 1 žumanjak
- 1 žličica soli

Nadjev:

- 400 g pilećeg filea
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g sira 
- 3 jaja
- 1 glavica luka
- sol, papar

Priprema: Za tijesto je potrebno sve sastojke povezati. Maslac treba biti hladan i najbolje ga je naribati na ribež. Proces će malo potrajati dok umijesite tijesto. Tijesto umotati u prozirnu foliju i odložiti u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme napravite nadjev. Luk narežite sitno, a isto napravite i s piletinom. Zatim prvo prepržite luk, pa dodajte piletinu.

U posebnoj posudi umutite jaja, vrhnje za kuhanje i začine. Naribajte i sir. Tijesto razvaljajte pa prebacite u premazan kalup. Vilicom izbockajte tijesto, pa zatim dodajte piletinu, pa prelijte vrhnjem i jajima, te na samom kraju pospite naribanim sirom. Pecite na 200°, oko 30 minuta. Dobar tek! 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.