Quiche s piletinom je iznimno ukusna poslastica koju možete prilagoditi prema vlastitom ukusu i dostupnim sastojcima. Osim što je fantastično jelo za eksperimentiranje s različitim sastojcima, možete ga jesti i hladnog sljedećeg dana, što ga čini savršenim za ponijeti na posao, ili može poslužiti kao finger food za posebne prigode. Ovaj recept, s prhkim tijestom i kremastim nadjevom, pronašli smo na Instagram food blogu @cherryontop_It.
Sastojci:
Tijesto:
- 250 g brašna
- 130 g maslaca
- 2-3 žlice hladne vode
- 1 žumanjak
- 1 žličica soli
Nadjev:
- 400 g pilećeg filea
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g sira
- 3 jaja
- 1 glavica luka
- sol, papar
Priprema: Za tijesto je potrebno sve sastojke povezati. Maslac treba biti hladan i najbolje ga je naribati na ribež. Proces će malo potrajati dok umijesite tijesto. Tijesto umotati u prozirnu foliju i odložiti u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme napravite nadjev. Luk narežite sitno, a isto napravite i s piletinom. Zatim prvo prepržite luk, pa dodajte piletinu.
U posebnoj posudi umutite jaja, vrhnje za kuhanje i začine. Naribajte i sir. Tijesto razvaljajte pa prebacite u premazan kalup. Vilicom izbockajte tijesto, pa zatim dodajte piletinu, pa prelijte vrhnjem i jajima, te na samom kraju pospite naribanim sirom. Pecite na 200°, oko 30 minuta. Dobar tek!