Veleposlanik Ivan Sabolić za Večernjak

Insinuacija je da je Hrvatska utjecala na Schmidta da govori pred Europskim sudom

Foto: Armin Durgut/Pixsell
Insinuacija je da je Hrvatska utjecala na Schmidta da govori pred Europskim sudom
27.09.2024.
u 16:15
Posljednjih dana traje pravi javni linč radikalnih bošnjačkih stranaka prema visokom međunarodnom predstavniku nakon što je prihvatio biti Amicus Curiae u Strasbourgu
Pogledaj originalni članak

Hrvatski veleposlanik Ivan Sabolić ja na upit Večernjeg lista BiH odbacio špekulacije dijela političara u BiH i medija koji tvrde kako Hrvatska stoji iza nakane visokog međunarodnog predstavnika Chrisstiana Schmidta da sudjeluje u raspravi kkoja će se pred Europskim sudom za ljudska prava održati u reviziji slučaja Slavena Kovačevića. Posljednjih tjedana traje žestoka hajka bošnjačkih stranaka i bliskih medija na njemačkog političara na čelu međunarodne zajednice u BiH.  

"Osuđujemo svaki govor mržnje usmjeren prema visokom predstavniku Christianu Schmidtu te se protivimo pritiscima kojima ga se želi omesti ili spriječiti u njegovom mandatu i namjeri da se pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu obrati o ustavno-pravnom poretku definiranom u Daytonsko-pariškom mirovnom sporazumu. Posebno odbijamo izjave pojedinih dužnosnika i komentare dijela medija u BiH kojima se želi insinuirati da se iz Republike Hrvatske utječe na spomenute aktivnosti visokog predstavnika Schmidta. Republika Hrvatska daje punu podršku mandatu visokog predstavnika Schmidta u osiguranju punog poštivanja Daytonsko-pariškog sporazuma, temelja na kojem narodi Bosne i Hercegovine mogu graditi funkcionalnu državu", rekao je Sabolić na upit Večernjeg lista BiH. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.