Čović s Ratasom

Institucije BiH žurno provode sve potrebne aktivnosti za aktivaciju MAP-a

26.10.2017.
u 16:55
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Tallinnu sa Jürijem Ratasom, predsjednikom Vlade Republike Estonije. Čović i Ratas razgovarali su o nekoliko tema, među kojima su bile aktiviranje Akcijskoga plana za članstvo u NATO-u (MAP), te dobivanje kandidacijskog statusa BiH za članstvo u EU.

Čović je istaknuo opredjeljenje BiH za jačanjem odnosa s NATO-om. Kazao je kako sve nadležne institucije Bosne i Hercegovine žurno provode sve potrebne aktivnosti za ispunjavanje uvjeta iz Tallinna i aktivaciju MAP-a do kraja ove godine, te informirao premijera o inicijativama koje je u proteklom razdoblju poduzelo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, s istim ciljem.

Premijer Ratas je ovom prigodom iskazao potporu euroatlantskim nastojanjima BiH, te istaknuo kako napredak BiH u ovome smislu šalje pozitivan signal institucijama EU i NATO-a, što doprinosi stabilizaciji odnosa svih zemalja u regiji.
Također je razgovarano o bilateralnim ugovornim odnosima dviju zemalja, te je iskazan obostran interes za proširenje svih oblika suradnje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.