RECEPT DANA

Isprobajte nešto sasvim drugačije: Gljive à la brodet

Isprobajte nešto sasvim drugačije: Gljive à la brodet
16.12.2023.
u 11:17
Ukusna palenta prelivena finim brodetom od gljiva nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Pogledaj originalni članak

Veganskom prehranom možemo drastično smanjiti zagađenje prehrambene industrije, možemo rasteretiti zdravstveni sustav, možemo drastično smanjiti resurse utrošene na poljoprivredu, možemo spriječiti glad u svijetu, možemo spriječiti nestašicu vode... Možemo eliminirati velike, skupe i okrutne procese koji uništavaju našu planetu, ubijaju svjesna bića i ubijaju nas same. Zašto ne bismo? Prijatelji životinja preporučuju da krenemo s ovim preukusnim receptom!

Sastojci:

- 400 g luka
- 3 režnja češnjaka
- 400 g miješanih gljiva
- 500 g rajčica
- 200 ml vode
- 100 ml vina
- 1 žlica usitnjenih nori algi* (za jači morski okus dodati više algi)
- peršin
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- pola šalice palente + 2 šalice vode

Priprema:

Zažutiti sitno nasjeckani luk i kada dobije malo boje, dodati usitnjeni češnjak. Dodati narezane gljive te kada se malo preprže, dodati narezane rajčice. Dodati sve začine osim usitnjenog peršina. Dodati vino i vode toliko da prekrije povrće te po potrebi dodavati još vode.
poster

Povremeno protresti lonac umjesto miješanja kako se povrće ne bi razlomilo. Kuhati oko 30 minuta. Kada se skuhalo, dodati usitnjeni peršin te ponovo protresti i pustiti 10 minuta da se prožme. Zakuhati vodu za palentu, posoliti ju pa postupno dodati palentu i uz stalno miješanje miješati nekoliko minuta (vrijedi za instant palentu).

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.