Nema ništa bolje od šalice vruće čokolade kada je vani hladno, pogotovo kada je napravite sami. Donosimo vam recept za ukusnu i kremastu vruću čokoladu koja je gotova u svega nekoliko minuta. Domaća topla čokolada ukusna je poslastica, ali kako je učiniti boljom? Trik je u tome da koristite pravu, visokokvalitetnu čokoladu. Visokokvalitetna čokolada ima visok postotak kakaa kao i kakao maslac koji napitku daje svilenkastu teksturu, kako piše Drive Me Hungry.
Sastojci:
3,5 šalice punomasnog mlijeka
pola šalice slatkog vrhnja
115 g gorko-slatke čokolade
115 g poluslatke čokolade
2 žlice kakaa u prahu
2 žličice kukuruznog škroba
1 žličica ekstrakta vanilije
Začini (po izboru): cimet instant espresso prah muškatni oraščić kajenski papar
Priprema:
U jednoj posudi pomiješajte mlijeko i kukuruzni škrob pa zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte dok grudice ne nestanu. Dodajte slatko vrhnje i kakao te sve dobro promiješajte.
Nastavite neprestano miješajte kako se na mlijeku ne bi stvorila kožica. Kada smjesa zakipi, ugasite vatru pa dodajte nasjeckanu čokoladu. Nakon dodavanja nasjeckane čokolade nastavite miješati.
U početku će izgledati zrnasto, ali će nakon otprilike minute miješanja postati svilenkasto i glatko dok se čokolada topi u mlijeku. Nakon što se čokoladni komadići potpuno otope i vruća čokolada zgusne, spremna je za posluživanje.
Ulijte je u šalice i prelijte omiljenim dodacima!