unatoč neslaganjima Banskih dvora i Pantovčaka

Iz Dubrovnika će se poslati poruke potpore Ukrajini

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Iz Dubrovnika će se poslati poruke potpore Ukrajini
07.10.2024.
u 18:52
Pogledaj originalni članak

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u ponedjeljak da će se na samitu u Dubrovniku, na kojemu će sudjelovati i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, poslati poruka potpore Ukrajini, unatoč neslaganjima Banskih dvora i Pantovčaka u pristupu prema ratu u Ukrajini. 

Dubrovnik će u srijedu biti domaćin samita zemalja jugoistočne Europe za potporu Ukrajini nakon što su raniji samiti održani u Ateni i Tirani. 

Potpisat će se sporazum o dugoročnoj suradnji između Hrvatske i Ukrajine i donijeti zajednička deklaracija uključenih zemalja o osudi ruske agresije na Ukrajini, rekao je Grlić Radman novinarima. 

"Očekujemo ujedinjenje regije u signaliziranju potpore Ukrajini", rekao je.

"Poslat ćemo snažnu poruku solidarnosti, snažnu poruku potpore Ukrajini. Hrvatska ovim osnažuje hrvatsko-ukrajinsko prijateljstvo i pokazala ju je ne samo humanitarno, financijski, vojno, politički i diplomatski, nego i konkretno u organiziranju dviju konferencija - parlamentarne Krimske platforme prije dvije godine te donatorske konferencije o razminiranju prošle godine", rekao je Grlić Radman, prenosi hina. 

Na pitanje koliko je ta podrška Hrvatske Ukrajini zapravo snažna pošto hrvatski predsjednik Zoran Milanović nije dao suglasnost za sudjelovanje vojnika u potpori NATO misiji za pomoć toj zemlji, ministar je ponovio da je Milanović bio suglasan na skupu u Washingtonu i da "svjesno, bez da trepne, laže hrvatskoj javnosti".

"Na samitu u Washingtonu je manji od makova zrna, a onda kad dođe u Hrvatsku, onda se junači. On bi trebao zastupati hrvatske interese i izvan Hrvatske, a ne zbunjivati hrvatsku javnost", rekao je Grlić Radman. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.