ORAŠJE

Izaslanstvo Vlade ŽP na sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja

Izaslanstvo Vlade ŽP na sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja
25.09.2024.
u 09:54
Pogledaj originalni članak

Izaslanstvo Vlade Županije posavske (ŽP), predvođeno predsjednikom Vlade ŽP Đurom Topićem, posjetilo je Zagreb gdje je održalo sastanak s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom.

Tom prigodom, ministar Medved iznio je niz aktivnosti koje su Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo hrvatskih branitelja do sada provodili u reguliranju prava pripadnika HVO-a i članova njihovih obitelji, navodi se u priopćenju Vlade ŽP.
 
Predsjednik Vlade Županije Posavske, zajedno s gradonačelnikom Orašja Marijanom Oršolićem i predsjednicima braniteljskih udruga, prezentirao je glavni projekt za izgradnju Trga 106. brigade HVO-a u Orašju, te su istaknuli njegovu multifunkcionalnu važnost za Orašje i njegove stanovnike.

Ministar Medved i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas izrazili su zadovoljstvo projektom i pružili potporu izgradnji Trga 106. brigade u Orašju koji će uz ostvarenje osnovnog cilja, odavanja pijeteta i poštovanja prema poginulim braniteljima, služiti i za održavanje različitih edukativnih i kulturnih sadržaja.
 
Predstavnici Županije posavske izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom, te partnerskim i prijateljskim odnosom koji traje od početka mandata ministra Tome Medveda, navodi se u priopćenju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.