3. međunarodna smotra

Izbor najkvalitetnije kobasice i salame 26. veljače u Tomislavgradu

Foto: ilustracija
Izbor najkvalitetnije kobasice i salame 26. veljače u Tomislavgradu
04.02.2022.
u 19:08
- Žiri će ocjenjivati vanjski izgled, konzistenciju, presjek i miris, te okus – naglasio je Jurčević koji na ovogodišnjoj smotri očekuje uzorke iz BiH, Hrvatske i Slovenije.
Pogledaj originalni članak

Udruga "Duvanjski kobasičari" iz Tomislavgrada organizira 3. međunarodnu smotru i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2022. godinu. Izbor će se održati 26. veljače u Tomislavgradu uz bogat zabavni i glazbeni program, kazali su Feni organizatori smotre.

Predsjednik ocjenjivačkog suda bit će Milinko Perković, jedan od najpoznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara i prvih celebrity chefova, a ocjenjivanje će se vršiti u više kategorija - domaća duvanjska kobasica, sudžuk, salama, te izvan standarda – kulen i kulenova seka, kazao je ispred organizatora Marko Jurčević.

- Žiri će ocjenjivati vanjski izgled, konzistenciju, presjek i miris, te okus – naglasio je Jurčević koji na ovogodišnjoj smotri očekuje uzorke iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Podsjetio je kako će prikupljanje uzoraka biti organizirano par dana prije glavne večeri.

Iz spomenute udruge pozivaju sve duvanjske kao i kobasičare iz susjednih općina te regije da se odazovu ovoj manifestaciji kako bi se napokon uvjerili, kako kažu, u kvalitetu domaćih duvanjskih i susjednih kobasica i dodijelili prigodne nagrade među kojima i zlatnu, srebrenu i brončanu plaketu za najkvalitetnije kobasice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.